Project Description
Μηλόπιτα
Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι! Συνοδεύστε τη με τον καφέ ή το τσάι σας!
ΥΛΙΚΑ
- 3 μήλα
- 140γρ. ζάχαρη (2/3 φλιτζ. του τσαγιού)
- 140γρ. μαργαρίνη (2/3 φλιτζ. του τσαγιού)
Λίγα καρύδια
- Κανέλα
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. φαρίνα «ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- 250γρ. γάλα (2 φλιτζ. του τσαγιού)
- 200γρ. ζάχαρη (1 φλιτζ. του τσαγιού)
- 3 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τη κανέλα σε ένα κατσαρολάκι και πριν βράσει το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε χονδρές ροδέλες και τα τοποθετούμε στον πάτο. Γεμίζουμε τα κενά των μήλων με κομμάτια καρύδιου.
- Χτυπάμε στο μίξερ για 5′ τα υλικά για τη ζύμη. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30′.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε πιατέλα.