Project Description

Μηλόπιτα

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι! Συνοδεύστε τη με τον καφέ ή το τσάι σας!

ΥΛΙΚΑ
  • 3 μήλα
  • 140γρ. ζάχαρη (2/3 φλιτζ. του τσαγιού)
  • 140γρ. μαργαρίνη (2/3 φλιτζ. του τσαγιού)
  • Λίγα καρύδια

  • Κανέλα
Για τη ζύμη:
  • 250 γρ. φαρίνα «ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
  • 250γρ. γάλα (2 φλιτζ. του τσαγιού)
  • 200γρ. ζάχαρη (1 φλιτζ. του τσαγιού)
  • 3 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τη κανέλα σε ένα κατσαρολάκι και πριν βράσει το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε χονδρές ροδέλες και τα τοποθετούμε στον πάτο. Γεμίζουμε τα κενά των μήλων με κομμάτια καρύδιου.
  • Χτυπάμε στο μίξερ για 5′ τα υλικά για τη ζύμη. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30′.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε πιατέλα.