Project Description

Τσουρέκι

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Μία συνταγή για σίγουρη επιτυχία στα Πασχαλινά τσουρέκια σας και όχι μόνο!

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι Μύλοι Αγίας Παρασκευής (8 κούπες του τσαγιού)
  • 200γρ. μαργαρίνη (1 κούπα του τσαγιού)
  • 250γρ. ζάχαρη (1+1/4 κούπες του τσαγιού)
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. γάλα χλιαρό (1 κούπα του τσαγιού)
  • 85γρ. νωπή μαγιά (ή 30γρ. ξηρή μαγιά)
  • 5 γρ. αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού)
  • 10γρ. μαχλέπι τριμμένο (2 κουταλάκια του γλυκού)
  • 2,5γρ. μαστίχα τριμμένη (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα.
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40΄. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φυτίλια και τα αφήνουμε για 10΄. Έπειτα πλέκουμε τα φυτίλια σε κοτσίδες.
  • Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρμο για 25΄-30΄.