Project Description

Ψωμί ολικής άλεσης

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ένα αφράτο, εύκολο και νόστιμο ψωμί! Θα το απολαύσετε με το φαγητό σας ή σε σάντουιτς!

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι Μύλοι Αγίας Παρασκευής ολικής άλεσης
  • 30γρ. νωπή μαγιά (ή 10 γρ. ξηρή)
  • 15 γρ. αλάτι (3 κουταλάκια του γλυκού)
  • 670 γρ νερό (3 + 1/3 κούπες του τσαγιού)
  • Τους καλοκαιρινούς μήνες το νερό πρέπει να είναι δροσερό ενώ τους χειμερινούς χλιαρό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και το αλάτι προσέχοντας να μην έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό.
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20΄. Κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια επιθυμητού βάρους και πλάθουμε ελαφρά σε μορφή φρατζόλας ή καρβελιού.
  • Αφήνουμε τα ζυμάρια να ωριμάσουν σε ζεστό μέρος σκεπασμένα με κουβέρτα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους. Κατόπιν ψεκάζουμε την επιφάνειά τους με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200Ο C για περίπου 45΄.