Project Description

Ψωμί

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ένα αφράτο, εύκολο και νόστιμο ψωμί! Θα το απολαύσετε με το φαγητό σας ή σε σάντουιτς!

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις «ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ»
  • 30γρ. νωπή μαγιά (ή 20γρ. ξηρή)
  • 20γρ. ζάχαρη (1 κουτ της σούπας)
  • 3 κουταλάκια αλάτι
  • 2½ κούπες νερό
  • το νερό τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να είναι παγωμένο ενώ τους χειμερινούς χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και το αλάτι, κατόπιν προσθέτουμε το νερό, ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια επιθυμητού βάρους και πλάθουμε σε μορφή φραντζόλας ή καρβελιού και τα αφήνουμε να ωριμάσουν σε ζεστό μέρος σκεπασμένα με κουβέρτα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  • Κατόπιν ψεκάζουμε την επιφάνειά τους με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 45΄στους 200°C.