Project Description
Ψωμί
Ένα αφράτο, εύκολο και νόστιμο ψωμί! Θα το απολαύσετε με το φαγητό σας ή σε σάντουιτς!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις «ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ»
- 30γρ. νωπή μαγιά (ή 20γρ. ξηρή)
- 20γρ. ζάχαρη (1 κουτ της σούπας)
- 3 κουταλάκια αλάτι
- 2½ κούπες νερό
- το νερό τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να είναι παγωμένο ενώ τους χειμερινούς χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και το αλάτι, κατόπιν προσθέτουμε το νερό, ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια επιθυμητού βάρους και πλάθουμε σε μορφή φραντζόλας ή καρβελιού και τα αφήνουμε να ωριμάσουν σε ζεστό μέρος σκεπασμένα με κουβέρτα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
- Κατόπιν ψεκάζουμε την επιφάνειά τους με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 45΄στους 200°C.