Project Description
Καλαμποκόψωμο
Μια εύκολη και κλασική συνταγή για καλαμποκόψωμο! Ένα νόστιμο με γεμάτη γεύση ψωμί!
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. αλεύρι καλαμποκιού Μύλοι Αγίας Παρασκευής
- 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίας Παρασκευής
- 40γρ, νωπή μαγιά (ή 13 γρ. ξηρή)
- 20 γρ. αλάτι (4 κουταλάκια του γλυκού)
- 10 γρ. μέλι (1 κουταλιά της σούπας)
- 600 γρ νερό (3 κούπες του τσαγιού)
- τους καλοκαιρινούς μήνες το νερό θα πρέπει να είναι δροσερό, ενώ τους χειμερινούς μήνες χλιαρό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μαζί με την μαγιά και το αλάτι προσέχοντας να μην έρθει σε επαφή το αλάτι με μαγιά. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό με το μέλι.
- Ζυμώνουμε τη ζύμη αρκετά. Προαιρετικά, μετά το τέλος του ζυμώματος μπο-ρούμε να προσθέσουμε 150 γρ. καλαμπόκι σε 1 κιλό ζύμη και να ζυμώσουμε ελαφρά έτσι ώστε να ενσωματωθεί το καλαμπόκι στο ζυμάρι.
- Βάζουμε τη ζύμη σε καλά λαδωμένο ταψί και αφού τη χαράξουμε, την αφήνουμε να ανέβει σε ζεστό μέρος. Κατόπιν, ψεκάζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 45΄στους 220°C.